Deze hangplanten houden van een plekje in de schaduw

Er zijn verschillende hangplanten die goed gedijen in de schaduwrijke hoeken in en rondom je woning. Hier zijn enkele suggesties:

Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos is een populaire tropische hangplant die goed groeit in de schaduw en weinig onderhoud vereist. Het heeft mooie groene bladeren en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Pothos (Epipremnum Aureum) - Fotocredits: Ifroz - 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license - Wikimedia Commons
Pothos (Epipremnum Aureum) – Fotocredits: Ifroz – 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license – Wikimedia Commons

Varen (verschillende soorten)

Veel soorten varens gedijen goed in schaduwrijke omstandigheden. Ze voegen een vleugje groen toe aan elke ruimte en zijn ideaal om zowel binnen als buiten op te hangen in een plantenhanger of hangende mand.

Hangende Varen - Fotocredits: Felton Davis - Flickr Commons - CC BY 2.0 DEED - https://www.flickr.com/photos/felton-nyc/43055350850/
Hangende Varen – Fotocredits: Felton Davis – Flickr Commons – CC BY 2.0 DEED – https://www.flickr.com/photos/felton-nyc/43055350850/

Klimop (Hedera spp.)

Klimop is een sterke plant die zowel in de schaduw als in de zon kan groeien, maar het doet het goed in schaduwrijke gebieden. Het heeft een weelderige uitstraling en kan zowel binnen als buiten groeien.

Klimop (Hedera helix) - Fotocredits: Rudolphous - Wikimeda Commons Attribution-Share Alike 4.0
Klimop (Hedera helix) – Fotocredits: Rudolphous – Wikimeda Commons Attribution-Share Alike 4.0

Vriendenplant (Chlorophytum comosum)

De Spinnenplant of Spiderplant gedijt goed in de schaduw en is een populaire plant om op te hangen vanwege zijn lange, gebogen bladeren.

Spider Plant (Chlorophytum comosum) - Author	Mokkie - Wikimedia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license
Spider Plant (Chlorophytum comosum) – Author Mokkie – Wikimedia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Lipstick Plant (Aeschynanthus spp.)

Deze plant produceert prachtige bloemen en doet het goed in schaduwrijke omstandigheden. Het is een tropische plant die een exotische uitstraling kan toevoegen aan elke ruimte.

Lipstick Plant (Aeschynanthus radicans) red - Mokkie, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Lipstick Plant (Aeschynanthus radicans) red – Mokkie, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Hang je schaduwplant in een mooie plantenhanger op aan de muur of met een haak aan het plafond. Zorg er bij het kiezen van een hangplant voor in de schaduw voor dat je de specifieke licht- en waterbehoeften van elke plant begrijpt, zodat je ze op de juiste manier kunt verzorgen.