Deze populaire kamerplanten zijn giftig voor katten

Er zijn verschillende populaire kamerplanten die giftig kunnen zijn voor katten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Lelies (Lilium spp. en Hemerocallis spp.): Lelies zijn ontzettend giftig voor katten. Vooral lelietjes-van-dalen en tijgerlelies kunnen ernstige nierproblemen bij katten veroorzaken.
  2. Dieffenbachia: Deze plant bevat oxalaatkristallen. Dit kan mond- en keelirritatie veroorzaken bij katten.
  3. Philodendron (Philodendron spp.): Philodendrons veroorzaken maagklachten en irritatie van de mond en keel bij katten.
  4. Pothos (Epipremnum aureum): Pothos-planten kunnen verantwoordelijk zijn voor maagklachten en braken bij katten.
  5. Kalanchoë (Kalanchoë spp.): Deze vetplant kan onder andere maagproblemen veroorzaken bij katten.
  6. Azalea (Rhododendron spp.): Azalea’s zijn erg gevaarlijk voor katten en kunnen braken, diarree en zelfs hartproblemen veroorzaken.
  7. Cyclamen (Cyclamen spp.): Cyclamen kan maagproblemen en hartproblemen bij katten veroorzaken.
  8. Oleander (Nerium oleander): Oleander is uiterst giftig en kan zeer ernstige problemen veroorzaken, zoals hartproblemen, braken en diarree.
  9. Sago-palm (Cycas revoluta): Alle delen van de sago-palm zijn giftig en kunnen leiden tot leverfalen en zelfs de dood bij katten.
  10. Herfstkrokus (Colchicum autumnale): Herfstkrokussen zijn giftig voor katten en kunnen ernstige symptomen veroorzaken.

Dit is geen volledige lijst van giftige planten voor katten. Het zijn slechts enkele van de meest voorkomende kamerplanten die schadelijk kunnen zijn voor katten. Als je katten hebt is het essentieel om giftige planten buiten hun bereik te houden. Bijvoorbeeld door je planten in een plantenhanger op te hangen op een plek waar de poes niet bij kan. Wanneer je vermoedt dat je kat een giftige plant heeft gegeten, raadpleeg dan onmiddellijk een dierenarts voor hulp en advies.