Hoe hang je een plantenhanger op?

Het ophangen van een plantenhanger is een leuke manier om meer groen in je huis of tuin te brengen. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om een plantenhanger op de juiste manier op te hangen:

Benodigde materialen voor het ophangen van een plantenhanger:

 1. Plantenhanger met een plantenpot of mand.
 2. Een geschikte (hang)plant die goed in de hanger past.
 3. Een ophangsysteem. Zoals een plafondhaak met een plug (voor plafondbevestiging) of een muurhaak (voor wandbevestiging).
 4. Touw, plantenhaak, ketting, S-haak of katrol om de plantenhanger op te hangen.
 5. Schaar of tang om het touw, de ketting of hanger op maat te knippen.

Stappen voor het ophangen van een plantenhanger:

 1. Kies de locatie: Bepaal waar je de plantenhanger wilt ophangen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en ruimte is voor de plant.
 2. Bevestig de haak: Als je een plafondhaak of wandhaak moet gebruiken, bevestig deze dan stevig op de gewenste locatie. Gebruik een boor om een gat te maken voor de plug (bij plafondbevestiging) en schroef de haak stevig vast. Zorg ervoor dat de haak sterk genoeg is om het gewicht van de plant en hanger te dragen.
 3. Knip het touw of de ketting op de gewenste lengte, afhankelijk van hoe laag je de plantenhanger wilt laten hangen. Laat voldoende ruimte over voor de plant en de pot.
 4. Bevestig de hanger aan de haak: Maak een knoop in het touw of de ketting en hang deze aan de haak. Zorg ervoor dat de knoop stevig vastzit en veilig is.
 5. Plaats de plant in de hanger. Zorg ervoor dat de pot stevig in de hanger zit en niet kan vallen.
 6. Pas de hoogte aan: Als de plantenhanger te hoog of te laag hangt, pas dan de lengte van het touw of de ketting aan door het bij te knippen en opnieuw op te hangen.
 7. Controleer de stabiliteit: Controleer of de plantenhanger stevig is bevestigd en stabiel hangt voordat je de plant water geeft.

Nu heb je je plantenhanger succesvol opgehangen. Zorg ervoor dat je regelmatig de waterbehoefte van de plant controleert en de plantenhanger aanpast als dat nodig is om de gezondheid van de plant te behouden.