Welke plantenhanger is geschikt voor buiten?

Ben je op zoek naar een plantenhanger voor buiten in de tuin, veranda of op het balkon? Lees hier welke soort plantenhanger je het beste kan gebruiken.

Waterbestendige plantenhangers

Wil je je plantenhanger op een onbeschutte plek buiten in de tuin ophangen? Dan is een waterbestendige plantenhanger een duurzame keuze. Deze bloempothangers gaan het langst mee omdat ze gemaakt zijn van een waterproof koord dat bestand is tegen slijtage en schimmel. Denk aan Nylon, Manilla of Polyester.

Biologisch afbreekbare plantenhangers voor buiten

Wil je een plantenhanger in natuurlijke tinten die volledig afbreekbaar is? Kies dan voor een jute plantenhanger. Jute is een zachte natuurvezel zonder andere toevoegingen en hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Jute geeft een warme sfeer aan je buitenruimte maar is niet waterbestendig. Je moet deze plantenhanger dus onder een afdakje ophangen of jaarlijks vervangen. De plantenhanger kan na gebruik gewoon op de composthoop.

Plantenhanger onder een afdakje

Komt de plantenhanger buiten onder een afdakje te hangen? Dan kun je ook gerust voor een katoenen plantenhanger kiezen. Deze zijn er in alle kleuren en lengtes. Onder het afdakje gaat een katoenen plantenhanger lang mee. Wel kan er na een tijdje wat verkleuring optreden wanneer de bloempothanger in de zon hangt.